Verschillende soorten verf

Wat betreft verven zijn de opties eindeloos. Om iets te gaan verven moet u hier vaak wel even de tijd voor uittrekken, maar het zal leiden tot een heel mooi resultaat. Bijvoorbeeld door het verven van uw kozijn, zal het hele aanzicht van uw huis opknappen. Dit kost natuurlijk wel even de tijd door het schoonmaken, schuren en vervolgens verven. Maar het is niet alleen een optie om je huis te verven, en zijn nog veel meer verschillende opties. In dit artikel zullen alle verschillende soorten verf genoemd worden en wat je daarmee kunt doen.  

Lakverf

Voor het verven van uw kozijnen kunt u het beste lakverf gebruiken. Maar dit is ook te gebruiken voor uw meubels en andere spullen van houtwerk. Let wel op het verschil tussen lakverf voor binnen- en buitengebruik.

Acrylverf

Acrylverf is gebaseerd op water basis, hierdoor is het milieuvriendelijk. De kleur van het verf blijft goed behouden en is slijtvast en sneldrogend. Wel is deze verf alleen geschikt voor gebruikt binnen huis.

Alkydverf

Alkydverf is het tegenovergestelde van acrylverf. Deze verf is dan ook op terpentinebasis. Hierdoor is het wel geschikt om schoon te maken met terpentine in tegenstelling tot acrylverf. Deze verf is wel erg schadelijk voor het milieu. Alkydverf is veel minder populair om te gebruiken mede door de typische verflucht en doordat het na verloop van tijd geel kan verkleuren.

Latex

Bij het verven van muren wordt vaak gebruik gemaakt van latex. Doordat deze verf niet gepoederd is, is het mogelijk om over de latex verf heen te schilderen. Het is belangrijk om te letten op het kalk- en pigmentgehalte, omdat dit ervoor kan zorgen dat de muur afgeeft wanneer je er tegen aan staat.

Leerverf

Misschien verwacht u het niet, maar het is ook mogelijk om uw leren bankstel te verven. Leer is mooi materiaal, maar na enige tijd zal u wel zien dat de bank is gebruikt. Om de bank er weer als gloednieuw uit te laten zien, kunt u het leder verven. Hiervoor dient u leerverf bankstel te kopen.

http://www.leerverfshop.nl

Bescherm uw huis tegen insecten

Sloten en weilanden

Een hor, we hebben ze bijna allemaal wel in huis voor de ramen en anders misschien wel voor de buitendeuren. De vraag naar horren en horren op maat is het grootst als de vliegen en muggen weer tevoorschijn komen. Dus vaak rond de lente en zomer. Natuurlijk heeft niet iedereen evenveel last van deze beestjes. Maar wie vlakbij sloten en/of weilanden woont, hebben er vaak wel meer last van dan mensen die misschien ergens hoog in een flat wonen of in een stad.

Wat doet een hor?

Een hor is gemaakt van een stuk gaas. En is dus bedoeld om insecten en spinnen, dus ongedierte buiten te houden. Zonder dat het de luchtstromen belemmerd. Niet alleen kunnen spinnen en insecten er door worden buitengehouden, want als de hor namelijk hele fijne mazen heeft kan deze ook nog stuifmeel tegenhouden en andere kleine stofdeeltjes,. Dit is natuurlijk ideaal voor mensen die hooikoorts hebben. Het gaas is in een houten of aluminium kader gespannen dat aan het raamkozijn gevestigd wordt.

Soorten horren

Een hor kan een product zijn die gewoon altijd gemonteerd is en niet open en dicht kan, maar ook zijn er bijvoorbeeld rolhorren. Deze moet je naar beneden trekken om de hor voor het raam te krijgen. Bij deurhorren kan het zo zijn dat het ook gewoon een soort binnendeur is die vast zit door middel van een magneetje, maar ook kunnen het schuifhorren zijn. Deze moet je open en dichtschuiven.

Het is mogelijk om de hor aan de bovenkant vast te maken, dat er verschillende stukken hor hangen waar je doorheen moet lopen. Deze zijn allemaal in vaste maten te verkrijgen, maar niet iedereen heeft dezelfde afmetingen ramen en deuren. Daarom kun je ook horren op maat bestellen. Deze worden dan naar je eigen wensen gemaakt.

Raamhorren

Bij raamhorren kan het dus zo zijn dat de hor gewoon vast gemonteerd is, maar je zou dan denken dat je je raam dan niet meer kunt openen. Maar de hor is juist aan de buitenkant van het raam gemonteerd en het raam dus nog gewoon open en dicht kan. Dit is geen moeilijke klus en kan iedereen doen. Het is namelijk puur klikwerk, geen moeilijke structuren om het vast te kunnen maken. Welke hor geschikt is voor je raam of deur, is natuurlijk afhankelijk van wat voor ramen en deuren je hebt. Niet iedere hor past op ieder raam of deur. Bij horren op maat moet je hier natuurlijk ook naar kijken.

http://4yourliving.nl/horren-op-maat/