Kenmerken van een veilige trap voor kinderen

De woonkamer is vaak dé speelplek voor kleine kinderen. Het liefst ligt hun speelgoed door de hele kamer verspreid, zodat het overal een feestje is om bezig te zijn met poppen, auto’s of lego. Toch is het niet op iedere plek in huis een speelplaats; denk maar eens aan de gevaren van een trap. Wees ongelukken met kleintjes dus voor en zorg voor een veilige trap in huis. Lees snel verder voor de uitgebreide, eenvoudige tips van dé trapspecialist: Lamiwood.

Een veilige trap voor kinderen wordt allereerst gekenmerkt door de hekjes met kinderslot aan de boven- en onderkant van de trap. Deze hekjes maken het mogelijk om kinderen alleen de trap op en af te laten dalen, wanneer jij met ze mee kan lopen. Op die manier behoud je de controle over het gedrag op de trap. Ook is het handig om antislip strips te bevestigen op de traptreden of jouw kinderen met antislip sokken te laten lopen, zodat ze niet een onhandige draai maken en uitglijden. Verder speelt de hoogte van de trapleuning en Trap balustrade een belangrijke rol in de veiligheid van de trap. Kinderen hebben namelijk houvast nodig en hebben niet altijd genoeg steun aan het vasthouden van jouw hand. Zorg er dus voor dat zij steun hebben aan de trapleuning. Tot slot is het van belang dat de spijlen of balusters van de balustrade op gepaste afstand van elkaar staan, zodat kinderen er niet tussendoor kunnen kukelen. Zo kunnen kinderen veilig traplopen en jij hoeft je geen zorgen te maken over eventuele gevaren in huis.

Kun jij alle bovengenoemde punten afvinken of moet jij nog een aantal acties ondernemen om de trap veiliger te maken? Neem dan eens een kijkje in de webwinkel van Lamiwood of neem contact met ons op over aanvullende tips voor het creëren van veiligheid in huis en op de trap.

https://www.lamiwood.nl/

Stel je ideale kozijn samen

Het zal je maar overkomen: je kozijn is zodanig beschadigd dat er een compleet nieuw kozijn moet komen. Nu zal je zien dat jou kozijn ook nog aan allerlei ingewikkelde voorwaarden moet doen, omdat de binnenrand bijvoorbeeld een andere afmeting heeft dan de buitenrand. Het liefst wens je ook een kiepraam, vanwege de vele voordelen daarvan. Maar waar vind je nu een kozijnspecialist die aan al deze lastige voorkeuren kan voldoen zonder dat je gelijk de hoofdprijs moet betalen? Directeenkozijn.nl weet precies waar jij mee zit en heeft daarom configurators ontwikkeld om een kozijn samen te stellen zoals jij dat in gedachte hebt!

De configurators van Directeenkozijn.nl zijn niet alleen bestemd voor het samenstellen van kunststof kozijnen, maar worden ook toegepast op voordeuren, achterdeuren en terrasdeuren. Zo heb je direct een kozijn of direct een deur en ook nog eens direct een prijs. Op die manier kun je het heft in eigen handen nemen om jouw ideale kozijn te creëren. Wil je dat jouw kozijn uit meerdere delen bestaat en is er sprake van boven- of onderlicht? Heeft jouw kozijn een bijzondere vorm, zoals een ronde vorm of is het afgerond naar links of rechts? Wens je een specifieke kleur? Directeenkozijn.nl maakt het allemaal mogelijk en denkt graag met je mee als je er niet uit komt.

Zie jij het al helemaal voor je hoe je jouw kozijn zal samenstellen? Wil jij de prijs bepalen van jouw kozijn? Zijn jouw wensen erg specifiek voor wat betreft kozijnen en deuren? Wacht dan niet langer, maar begin direct met het creëren van jouw kozijn op Directeenkozijn.nl. Daarna kun jouw kozijn op maat bestellen en is het aan ons om jou gelukkig te maken met jouw ideale kozijn. Wij helpen je graag en denken met je mee over de mogelijkheden!

https://directeenkozijn.nl/

Verschillende soorten verf

Wat betreft verven zijn de opties eindeloos. Om iets te gaan verven moet u hier vaak wel even de tijd voor uittrekken, maar het zal leiden tot een heel mooi resultaat. Bijvoorbeeld door het verven van uw kozijn, zal het hele aanzicht van uw huis opknappen. Dit kost natuurlijk wel even de tijd door het schoonmaken, schuren en vervolgens verven. Maar het is niet alleen een optie om je huis te verven, en zijn nog veel meer verschillende opties. In dit artikel zullen alle verschillende soorten verf genoemd worden en wat je daarmee kunt doen.  

Lakverf

Voor het verven van uw kozijnen kunt u het beste lakverf gebruiken. Maar dit is ook te gebruiken voor uw meubels en andere spullen van houtwerk. Let wel op het verschil tussen lakverf voor binnen- en buitengebruik.

Acrylverf

Acrylverf is gebaseerd op water basis, hierdoor is het milieuvriendelijk. De kleur van het verf blijft goed behouden en is slijtvast en sneldrogend. Wel is deze verf alleen geschikt voor gebruikt binnen huis.

Alkydverf

Alkydverf is het tegenovergestelde van acrylverf. Deze verf is dan ook op terpentinebasis. Hierdoor is het wel geschikt om schoon te maken met terpentine in tegenstelling tot acrylverf. Deze verf is wel erg schadelijk voor het milieu. Alkydverf is veel minder populair om te gebruiken mede door de typische verflucht en doordat het na verloop van tijd geel kan verkleuren.

Latex

Bij het verven van muren wordt vaak gebruik gemaakt van latex. Doordat deze verf niet gepoederd is, is het mogelijk om over de latex verf heen te schilderen. Het is belangrijk om te letten op het kalk- en pigmentgehalte, omdat dit ervoor kan zorgen dat de muur afgeeft wanneer je er tegen aan staat.

Leerverf

Misschien verwacht u het niet, maar het is ook mogelijk om uw leren bankstel te verven. Leer is mooi materiaal, maar na enige tijd zal u wel zien dat de bank is gebruikt. Om de bank er weer als gloednieuw uit te laten zien, kunt u het leder verven. Hiervoor dient u leerverf bankstel te kopen.

http://www.leerverfshop.nl

Bescherm uw huis tegen insecten

Sloten en weilanden

Een hor, we hebben ze bijna allemaal wel in huis voor de ramen en anders misschien wel voor de buitendeuren. De vraag naar horren en horren op maat is het grootst als de vliegen en muggen weer tevoorschijn komen. Dus vaak rond de lente en zomer. Natuurlijk heeft niet iedereen evenveel last van deze beestjes. Maar wie vlakbij sloten en/of weilanden woont, hebben er vaak wel meer last van dan mensen die misschien ergens hoog in een flat wonen of in een stad.

Wat doet een hor?

Een hor is gemaakt van een stuk gaas. En is dus bedoeld om insecten en spinnen, dus ongedierte buiten te houden. Zonder dat het de luchtstromen belemmerd. Niet alleen kunnen spinnen en insecten er door worden buitengehouden, want als de hor namelijk hele fijne mazen heeft kan deze ook nog stuifmeel tegenhouden en andere kleine stofdeeltjes,. Dit is natuurlijk ideaal voor mensen die hooikoorts hebben. Het gaas is in een houten of aluminium kader gespannen dat aan het raamkozijn gevestigd wordt.

Soorten horren

Een hor kan een product zijn die gewoon altijd gemonteerd is en niet open en dicht kan, maar ook zijn er bijvoorbeeld rolhorren. Deze moet je naar beneden trekken om de hor voor het raam te krijgen. Bij deurhorren kan het zo zijn dat het ook gewoon een soort binnendeur is die vast zit door middel van een magneetje, maar ook kunnen het schuifhorren zijn. Deze moet je open en dichtschuiven.

Het is mogelijk om de hor aan de bovenkant vast te maken, dat er verschillende stukken hor hangen waar je doorheen moet lopen. Deze zijn allemaal in vaste maten te verkrijgen, maar niet iedereen heeft dezelfde afmetingen ramen en deuren. Daarom kun je ook horren op maat bestellen. Deze worden dan naar je eigen wensen gemaakt.

Raamhorren

Bij raamhorren kan het dus zo zijn dat de hor gewoon vast gemonteerd is, maar je zou dan denken dat je je raam dan niet meer kunt openen. Maar de hor is juist aan de buitenkant van het raam gemonteerd en het raam dus nog gewoon open en dicht kan. Dit is geen moeilijke klus en kan iedereen doen. Het is namelijk puur klikwerk, geen moeilijke structuren om het vast te kunnen maken. Welke hor geschikt is voor je raam of deur, is natuurlijk afhankelijk van wat voor ramen en deuren je hebt. Niet iedere hor past op ieder raam of deur. Bij horren op maat moet je hier natuurlijk ook naar kijken.

http://4yourliving.nl/horren-op-maat/