In en Out Living
Image default
Woning en Tuin

De voordelen van een anti colportage sticker bij de deurbel

Je kent ongetwijfeld de NEE NEE stickers tegen reclame. Deze maken je woning een stuk aangenamer. want zo’n sticker voorkomt 40 kilo ongeadresseerd reclamedrukwerk per jaar in je brievenbus. Goed voor het milieu én jouw humeur.

Maar heb je ook ooit gehoord van anti colportage stickers? Ook deze maken wonen een stuk aangenamer. 

Deze zijn dus niet tegen reclame. Nee, ze zijn tegen colporteurs,  opdringerige deur-aan-deur verkopers en geloofsovertuigers. Hier een paar voordelen van zo’n sticker naast je deurbel.

Je wordt nooit meer gestoord en hoeft je nooit meer te verantwoorden

Woon je in een nieuwbouwwijk rondom een grote stad?

Dan is de kans groot dat jouw deur wordt ‘platgebeld’. Dit soort wijken zijn namelijk enorm populair bij deur-aan-deurverkopers. Maar zijn deze verkopers ook populair bij jou? Waarschijnlijk niet.

Allereerst zitten veel mensen niet te wachten om lid te worden van:

  • Een nieuw energiebedrijf
  • Een nieuwe krant
  • Een goed doel

Bovendien bellen verkopers ook bijna altijd op die onhandige momenten. Wanneer je druk aan het koken bent bijvoorbeeld. Of als je na een lange dag eindelijk relaxed op de bank zit.

En zulke verkopers afwimpelen? Ook dat gaat niet zo makkelijk. Ze zijn immers getraind om een vlot en gevat antwoord te hebben op al jouw bezwaren.

Een anti colportage sticker voorkomt dit allemaal. Je wordt niet meer gestoord en je hoeft geen nee te verkopen aan iemand die dit niet zomaar accepteert.

Je kunt online veel beter goede doelen steunen

Woonwijken zijn ook populair bij collectanten en fondsenwervers. Maar is het steunen van goede doelen aan de deur nou de beste methode hiervoor?

Dat valt wel mee.

Schrijf je je bijvoorbeeld maandelijks in? Dan gaat er natuurlijk een deel van jouw bijdrage naar het salesbureau die de wervers aanstuurt. Onderzoeken op het internet beweren dat dit bedrag tussen de €60 en €90 ligt. Het duurt dus enkele maanden voordat jouw bijdrage het goede doel bereikt.

Kies je daarentegen één keer per jaar je goede doelen uit? En steun je deze online? Dan weet je zeker dat al jouw geld ook echt aankomt.

En hoe zit het met collectanten?

Dat zijn immers vrijwilligers, dus daar gaat 100% van je bijdrage naar het goede doel toch? Ja, dat klopt. Toch kost het uitvoeren van collectes een goed doel ook geld. Die vrijwillige collectanten moeten bijvoorbeeld geworven worden, iets waar het goede doel geld aan moet besteden.

Kun jij je er dus zelf aan toe zetten om af en toe wat geld over te maken naar goede doelen? Dan is dat online toch echt het beste. Daarvoor hoeft niemand langs je deur te komen.