In en Out Living
Image default
Aanbiedingen

De egels een handje helpen? Dat doe je zo!

Als je bij dit blog terecht bent gekomen, ben je ongetwijfeld op de hoogte van de situatie van de egels. Deze prachtige beestjes hebben namelijk steeds minder plek om veilig te overwinteren. Niet alleen zorgt de enorme bevolkingsgroei ervoor dat de rustige plekken niet meer zo rustig zijn, maar ook kiest men er steeds vaker voor om een tuin er dusdanig strak bij te laten liggen dat de egel geen geschikte plek meer kan vinden. Om de egel toch een beetje een handje te kunnen helpen, hebben we dit blog geschreven. Je vindt hier de informatie die je nodig hebt om straks zelf dit prachtige beestje te kunnen redden van zijn ondergang. Lees daarom vooral gauw verder!

De tuin even loslaten

Het is aan te raden om het onderhoud van je tuin in de winter soms even los te laten. Veel mensen kiezen ervoor om hun hagen in de herfst te snoeien en hun gras nog één keer kort te maaien zodat het er tijdens de winterperiode alsnog redelijk strak uitziet. Men weet ondertussen niet dat de egel hierdoor geen geschikte plek kan vinden om te overwinteren. Een egel houdt zijn winterslaap altijd tussen takken, hagen en struiken. Als deze er dan ineens weinig of zelfs helemaal niet meer zijn, houdt het voor de egel op en moet deze daadwerkelijk naast de snelweg gaan kamperen. Dit is voor niemand wenselijk.

We raden je dus ook zeker aan om je tuin in het najaar gewoon te laten voor wat het is en je tuin pas weer wat op te knappen als het weer dit toelaat. Je doet dit prachtige beestje er namelijk een enorm plezier mee!

Een egelhuisje

Tot slot is het mogelijk om een egelhuisje aan te schaffen bij Vogelhuisjes.nl. Met een egelhuisje bied jij een egel een geschikte plaats om veilig te overwinteren. Als je echt iets wilt doen aan de populatie van deze bedreigde diersoort is het van belang dat je hem genoeg ruimte en veiligheid biedt. Dankzij een egelhuisje gaat dit zeker lukken.

Voor niet alleen een egelhuisje, maar voor tal van andere producten die jouw tuin en de natuur echt ten goede doen, ben je overigens bij Vogelhuisjes.nl aan het goede adres. Je vindt prachtige producten bij dit bedrijf die jou en de natuur om je heen werkelijk doen stralen. Aarzel niet en bestel vandaag nog bij dé specialist op dit gebied: Vogelhuisjes.nl!

 

https://www.vogelhuisjes.nl/