Beddenwinkel: boxsprings worden steeds meer populair

Je ziet steeds vaker dat een beddenwinkel boxsprings verkopen. Dit komt omdat de afgelopen jaren boxsprings steeds meer in opkomst zijn. Maar de ledikanten blijven ook populair. Wat is het voordeel van een boxspring ten opzichte van een ledikant? Deze twee bedden verschillen op diverse manier van elkaar. Ze verschillen betreft het uiterlijk, qua ligcomfort en ondersteuning. Hieronder worden alle eigenschappen op een rijtje gezet.

 

Wat is een boxspring?

Letterlijk betekent een boxspring een ‘bak met veren’. Het is ook wel een onderstel op pootjes. Hierin zitten springveren verwerkt, zij geven over de gehele breedte veerkracht. Zelfs bij een goedkope boxspring 180 x 200 cm, is er overal veerkracht te voelen. Het lichaam krijgt extra ondersteuning doordat twee lagen vering met elkaar gecombineerd worden. Het lichaam krijg hierdoor extra ondersteuning en daardoor ervaar je meer ligcomfort. Een beddenwinkel met boxsprings geeft jouw advies voor de juiste boxspring. Een ledikant daarentegen is een bed constructie zonder lattenbodem en matras. Hierbij moet een geschikte lattenbodem en matras bij uitgezocht worden. Een ledikant is dus een onderdeel van een bed. Een ledikant geeft geen ligcomfort of dergelijke, dit is afhankelijk van het matras en de lattenbodem.

 

Voordelen van een boxspring

Ben je op zoek naar een goedkope boxspring van 180 x 200 cm? Dit is een geschikte afmeting voor twee personen. Gemiddeld heeft één persoon 80 centimeter nodig om lekker te kunnen slapen. In beddenwinkels staan genoeg boxsprings om te kijken welke afmeting geschikt is. Hierboven werd er al beschreven dat boxsprings voor een goed ligcomfort zorgen. Ook geven boxsprings een uitstekende luchtcirculatie en ventilatie. Een boxspring is geschikt voor alle type slapers. Een ledikant is echter een stuk goedkoper dan een boxspring. Maar er zijn ook goedkope boxsprings van 180 x 200 die betaalbaarder zijn. Ook geeft een boxspring een luxueuze uitstraling, maar sommige mensen vinden de hoogte van een boxspring te massief in hun slaapkamer. Ook is het mogelijk om je boxspring volledig naar eigen wens samen te stellen. Je kan kiezen uit een bedbodem, een matras, een hoofdbord, een topper en (stof)kleur. Of je nu kiest voor een ledikant of boxspring, jouw beddenwinkel kan je advies geven. Want de keuze van een bed is afhankelijk van de persoon.

https://www.sleep-factory.nl/

Bescherm je vloer en je meubels

Ben je in de meubelzaak en ga je stoelen kopen dan let je er misschien niet op, vaak merk je dit pas als je thuis bent. Je schuift een paar keer op en neer me de nieuwe stoel(en) en je ziet meteen al krassen ontstaan op de vloer. Natuurlijk is dit erg vervelend, maar het is nu eenmaal gebeurd. Dit is overgins niet alleen het geval bij stoelen, maar ook bij bijvoorbeeld een bankstel of salontafel. Gelukkig is hier een oplossing voor. Deze wordt al door veel mensen toegepast, maar nog lang niet iedereen weet ervan af. We hebben het over stoelglijders. Stoelglijders zijn ideaal voor de meeste ondergronden. Denk hierbij aan tapijt, laminaat, tegels maar ook vloerbedekking.

Meerdere mogelijkheden

Stoelglijders voor stoelen worden al op grote schaal zijn gebruikt, zijn er andere opties. Viltjes bijvoorbeeld. Je voelt ook dat het aan de poten van de stoel kan blijven plakken. Dit zijn eigenlijk stoelglijders, maar dan anders. Deze stoelglijbanen zijn ook veelzijdig en geschikt voor elk type materiaal dat u maar kunt bedenken. U wilt de stoel alleen thuis kunnen verschuiven zonder de stoel of de vloer negatief te beïnvloeden? natuurlijk! Deze zweefvliegtuigen hielpen. Krassen op de vloer veroorzaken blijvende schade. Dit betekent dat eenmaal veroorzaakte schade niet meer ongedaan kan worden gemaakt. Daarom is voorkomen altijd beter. Laat uw stoel zo snel mogelijk glijden. Meestal wordt de bestelling binnen enkele dagen geleverd, zodat u deze direct kunt gebruiken.

 

https://stoeldopshop.nl/pages/vloerglijders

Een slotenmaker in Gulpen verteld ons over verschillende soorten sloten

Ben jij in de markt voor een nieuw slot, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dat snappen we! Er zijn ontzettend veel verschillende modellen op de markt, allemaal geschikt voor andere doeleindes. In deze blog maken we je wegwijs in de wereld van sloten, waarbij we ons hebben laten adviseren door een slotenmaker in Gulpen. Wij zorgen we dat jij het juiste slot vind waar je naar op zoek bent!

Voorafgaand is het goed om te weten wat een slot precies is. Een slot bestaat uit een slotkast, een schoot en een sluitplaat. Een slotkast is het gedeelte waar je de sleutel insteekt. De schoot is het gedeelte wat hierdoor in beweging komt. De sluitplaat is de uitsparing waarin de schoot valt.

Populair: het insteekslot

Dit slot staat hoog op het lijstje van veiligheid, en dat is ook terug te zien in de verkoopcijfers. Insteeksloten zijn ontzettend populair. Dit slot heeft twee verschillende schoten. De eerste valt in de sluitplaat is er een enkele keer met de sleutel gedraaid wordt. Het tweede schoot valt is de sluitplaat bij de volgende draai van de sleutel.

Ouderwets: het oplegslot

Een ander slot met twee schoten is het oplegslot. Het is een ouderwets slot, en vanzelfsprekend ook veel te zien in oudere woningen. Het slot is te openen met een draaiknop of hendel. Dit maakt het tevens inbraakgevoeliger. Een oplegslot is door een lokale slotenmaker in Gulpen gemakkelijk te vervangen door een insteekslot, wat inbrekers sneller afschrikt.

Nieuw: de meerpuntssluiting

Een moderne toevoeging aan de slotenlijst is de meerpuntssluiting. Zoals de naam al verklapt sluit dit slot op verschillende plekken tegelijk in de deur. Dit maakt de meerpuntssluiting het veiligste slot in deze rij, maar wel enkel beschikbaar bij het plaatsen van een nieuwe moderne deur.

Makkelijk: de raamboom

Een extra stukje veiligheid, dat is een raamboom. Het is in principe een extra slot aan de binnenkant van je deur. Door een hendel te draaien schuift een metalen pin een geplaatste kom in. Alhoewel deze sloten gemakkelijk te plaatsen zijn, verkleinen ze je inbraakgevoeligheid enorm. Een echte (goedkope) aanrader dus!

Sterk: het penslot

Een van de enige sloten met een apartere sleutel, het penslot. Een kruissleutel sluit twee metalen staven binnen in de deur. Alhoewel de techniek in dit slot niet heel modern is, heeft het zich wel een waardige plek in de woningmarkt verdient. De metalen pinnen zijn namelijk heel sterk, en moeilijk kapot te maken.

https://slotenspecialistlimburg.nl/slotenmaker-gulpen/

Urenregistratie app helpt wanneer de kosten voor een kloksysteem te hoog zijn

Je herkent het wel je gaat werken en hebt een 0-urencontract. Je baas schrijft elke keer dat je werkt op hoelang je hebt gewerkt. Zo weet hij namelijk hoeveel hij jou moet betalen. Daarnaast kan hij precies zien wat die inzet van jou hem kost. Daarbij is het natuurlijk eigenlijk wel niet zoo handig dat hij elke keer los opschrijft hoeveel je hebt gewerkt. Daarbij komt ook nog eens dat het kan gebeuren dat hij het verkeerd opschrijft of dat hij dat blaadje kwijt raakt.

Kloksysteem

Een makkelijker systeem zou zijn een systeem waarbij jij als medewerker en oproepkracht gewoon inlogt en uitlogt. Dit kan bijvoorbeeld door een kloksysteem. Bij een kloksysteem klok je in op de tijd dat je begint en vervolgens als je klaar bent klok je ook weer uit. Dit zorgt ervoor dat je baas tot op de seconde kan zien hoelang je werkt. Het grote voordeel is daarnaast dat hij alles niet handmatig hoeft in te vullen. Dit bespaart hem weer veel tijd en dus geld.

Urenregistratie app

Mocht de baas nu niet zo breed in kas zitten dat hij zo’n kloksysteem direct kan betalen. Dan is er natuurlijk ook nog een andere mogelijkheid om de uren te registreren. Dit kan bijvoorbeeld via een urenregistratie App. Of via een online urenregistratie-programma. Hij zal dan wel moeten bijhouden hoelang je werkt. Maar het verwerken van de gegevens zodat deze ook direct op de jaarrekening komen heb je dan wel bespaard. Dus het helpt uiteindelijk welk een beetje maar niet alles. Afhankelijk van het budget kun je dan als werkgever natuurlijk bepalen wat je wilt.

https://keeping.nl/urenregistratie

Slotenmaker uit Maastricht helpt tegen inbrekers

De dagen worden weer veel korter. Het gevolg hiervan is dat we weer opstaan in het donker en na het werk ook weer thuiskomen in het donker. Het ligt nu dus nog niet zo voor de hand dat we nog iets van sport buiten kunnen doen. Daarnaast is het natuurlijk ook wel een probleem dat we veel minder goed kunnen zien. Dit zorgt er weer voor dat anderen zo hun voordeel hebben. Want zoals je weet zijn er ook mensen die juist graag misbruik maken van situaties. In deze gaat het om de ongenode gast die graag niet gezien wordt en je woning betreed. Nee. Het is geen piet of Sinterklaas maar een de inbreker.

Inbrekers vieren de feestdagen bij jouw thuis

De feestdagen zijn een waar feest voor inbrekers. Die kunnen namelijk vaak ongestoord te werk gaan omdat toch niemand thuis is. Met de feestdagen gaan veel mensen op bezoek bij familie en vrienden. Zo zien we namelijk dat er normaal gesproken wel grote hoeveelheden mensen niet meer thuis zijn. Daarbij moet natuurlijk vermeld worden dat het van belang is dat er nu corona is en niet iedereen uiteindelijk zo massaal van huis zal gaan zoals normaal.

Politie keurmerk

Om ervoor te zorgen dat je huis toch goed beveiligd is kun je het de inbrekers moeilijk maken. Dit kun je doen door bijvoorbeeld beveiligingscamera’s op te hangen. Daarnaast kan het verstandig zijn om je sloten door een goede slotenmaker te laten vervangen. Zo kun je er een slotenmaker uit Maastricht naar laten kijken. Deze slotenmaker uit Maastricht zorgt er namelijk voor dat jij sloten krijgt met politie keurmerk zodat je het inbrekers extra moeilijk maakt.

https://slotenspecialistlimburg.nl/slotenmaker-maastricht/

Luchtkoeler helpt bij productie tijdens de warme dagen

Het lekkere warme weer van de afgelopen jaren in de zomers is heerlijk. Je moet er natuurlijk wel van houden maar voor die mensen die dat dan doen is het fantastisch. Nederland wordt waarschijnlijk over een aantal jaren. Het Zuid-Frankrijk van Europa. Dit is natuurlijk iets moois. Toch is de oorzaak hiervan iets waar we wel best even ongerust over mogen zijn. Dit is namelijk de opwarming van de aarde. Deze opwarming van de aarde zorgt er namelijk voor dat de temperatuur op onze hele aardbol stijgt. Als gevolg hiervan zien we klimaatveranderingen steeds vaker op steeds meer plekken. Daarnaast stijgt ook het water wat zich in de zee bevindt door het smelten van ijs op zowel de Noord- als de Zuidpool. We moeten ons dus een beetje gaan aanpassen aan de warmte die er gaat komen in de komende jaren.

De toekomst

Zo is het bijvoorbeeld al een idee om meet schaduw te creëren rondom huis. Zo kun je namelijk goed wegduiken in de schaduw tijdens deze warme dagen. Toch is het naast genieten van het weer ook nog altijd de bedoeling dat we werken. Die warme temperaturen op het werken komen de doelstellingen niet ten goede. Zo zullen medewerkers het lastiger vinden om zich te kunnen concentreren tijdens deze warme dagen. Daarmee zullen de productieaantallen gaan dalen. Dit kun je de medewerkers dan ook niet kwalijk nemen. In die grote fabriekshallen is het namelijk vaak erg warm. Een goed werkend aircosysteem mist waardoor de verkoeling dus een probleem is. Bovendien zorgt de structuur van de fabriekshallen ervoor dat de warmte als die eenmaal binnen is dan ook blijft hangen.

Portacool

Een portacool luchtkoeler zorgt ervoor dat men hier veel minder last van heeft. De portacool luchtkoeler heeft namelijk als voordeel dat deze mobiel is waardoor deze makkelijk is te verplaatsen. Daarnaast baseert de koeler zich op lucht en water waardoor de temperatuur nog verder kan zakken.

https://duravert-portacool.com/

Greenwall met kunstbeplanting

Wanneer uw Greenwall echt moet lijken maar u wel wilt besparen op kostprijs, energie, water en onderhoud, kies je voor een Greenwall met kunstbeplanting door Peter van Son Interieurobjecten. Onze groene wanden zijn snel geplaatst, behoeven géén dure bewateringsmachines en hebben geen onderhoud nodig. In plaats van echte planten levend te houden in een situatie waar dat bijna niet mogelijk is kiezen we bewust voor een wandbedekking met kunstplanten. Het verschil in aanzicht zal niemand opvallen, maar het verschil in afval en de ecologische afdruk is groot.

Maak uw ruimte aantrekkelijk voor uw gasten door een enorme groene indruk op de muur te monteren. Ook met kunstplanten waant u zich midden in de natuur. Uw gasten vollen zich comfortabel en voor uw werkgevers heeft een gunstig effect op het humeur. Voor elk project maken wij graag een Greenwall op maat. Van kleine woonkamer, verplaatsbare beursstand tot bekleding van een volledige bedrijfswand. Wij denken graag met u mee om ook voor uw project een geschikte toepassing Greenwall te bedenken. De samenstelling van de realistische kunstplanten bedenkt u zelf, wellicht met wat ondersteuning van een van onze stylisten.

Realistisch gebruik van kunstplanten      

Van elke populaire kamerplant is wel een kunstplant alternatief te vinden. Helaas is het verschil van kwaliteit ook erg verschillend. Samen met verschillende leveranciers in binnen en buitenland zijn we continue op zoek naar de meest realistische kunstplanten. Ook is het mogelijk om kunstplanten te realiseren met brandvertragende en Uv-bestendige eigenschappen. Zo zijn onze groene wanden ook geschikt voor allerlei horeca toepassingen. Ons assortiment bestaat dan ook enkel uit realistische kunstplanten, bloemen, grassen en hangplanten.

Voor een prijsopgave van uw Greenwall neemt u contact met ons op via onze website www.petervanson.nl. We bekijken uw wensen, de afmetingen en mogelijkheden tot montage en berekenen zo tegen welke scherpe prijs wij uw verticale tuin kunnen aanbieden. Géén zorgen, een greenwall van kunstbeplanting kost in aanschaf al minder dan een greenwal van echte planten. Het onderhoud van uw kunstplantenwand is helemaal géén zorgenpost. Dit hoeft slechts 1 maal per jaar.

Mozaïek matjes op het toilet

Mozaïek tegeltjes worden gemaakt uit verschillende materialen zoals, RVS, glas mozaïek, leisteen, marmer, graniet. Ze komen in allerlei kleuren, vormen en maten. De mozaïek matjes hebben een verfrissende uitstraling. Daarom wordt er ook veel mozaïek op het toilet gebruikt. Mozaïek kan ervoor zorgen dat de waarde van je huis stijgt, mits je gebruikt maakt van mozaïek die van natuursteen is gemaakt.

 

De geschiedenis van mozaïek

Voor de romeinse tijd bestond mozaïek al maar tijdens deze tijd is het steeds populairder geworden. Alleen was mozaïek in deze tijd alleen voor de rijkste omdat de armen dit niet kunnen betalen. Vroeger stond het voor rijk dom en luxe maar tegenwoordig kan iedereen het in zijn huis verwerken. Veel mensen hebben al mozaïek in hun huis zoals in de keuken, bad kamer of in de ramen maar er komen steeds meer nieuwe plekken bij waar mozaïek geplaatst word. Het komt steeds vaker voor dat mensen mozaïek op het toilet plaatsen, dit doen ze voor een frissere uitstraling, het er persoonlijker uit te laten zien of omdat ze gewoon toe zijn aan vernieuwing.

 

Zelf mozaïek op het toilet plaatsen

Met uitzondering van RVS en aluminium kunt u voor de rest alle soorten plaatsen op het toilet. Deze materialen kunnen niet gebruikt worden omdat ze sneller krasjes krijgen of niet vocht bestendig zijn. Het is zonde als het er snel veroudert uitziet. Wanneer je zelf de mozaïek gaat plaatsen op het toilet kun je je creativiteit de vrije loop laten gaan. Bij mozaïek is er geen perfect patroon of manier, iedereen kan het naar zijn eigen snaak doen.

https://www.topmozaiek24.nl/mozaiek-tegels-toilet/

Van ellende naar iets positiefs

Het coronavirus zorgt voor een hoop ellende. Denk bijvoorbeeld eens al die families die achterblijven met iemand met minder of zelfs meerdere personen die ze zijn ontvallen. Dit is natuurlijk vreselijk voor die mensen. Daarnaast is ook nog eens zo dat veel andere mensen worden beperkt in hun doen en laten door de aangescherpte coronamaatregelen. Door kunnen we geen feestjes meer houden en is ook niet meer mogelijk om op stap te gaan. We worden massaal gekort op onze sociale contacten. Natuurlijk is het ook zo dat de ondernemers worden getroffen in deze sectoren en dat zij dus moeten vrezen voor hun bedrijf. Ze hebben door de bijkomende coronacrisis dus geen of weinig omzet. Als gevolg hiervan zullen oproepkrachten de dupe worden. Zo worden namelijk als eerste ontslagen omdat zij alleen komen als er werk is. Deze mensen verliezen dus hun inkomen. Dit zorgt er dan weer dat zij weer opnieuw werk moeten vinden.

Kansen

Het coronavirus en de bijkomende coronacrisis zorgt ervoor dat er ook juist weer kansen zijn voor ondernemers en voor de mensen die thuis zijn komen te zitten omdat ze ontslagen zijn. Er zijn namelijk ook sectoren die juist profiteren van de crisis. Dit zijn met name de supermarkten en de bedrijven die hun producten en diensten verkopen via internet. Hier is dan natuurlijk een markt die steeds groter wordt en waar ook steeds meer vraag is.

Begin nu!

Het is voor jouw als ondernemer of werkzoekende dan ik zeer interessant om een (nieuw) eigenbedrijf te beginnen dat zich bezig houdt met de verkoop van goederen of diensten via het internet. Om dit te kunnen doen heb je natuurlijk wel iets nodig op het internet waar mensen je op kunnen vinden. Dit is voor veel mensen een website. Het is echter ook mogelijk om dit te doen via websites zoals Marktplaats, Facebook of Instagram. Deze websites hebben namelijk als functie dat je ook dingen kunt verkopen en klanten kunt bereiken via deze grote websites. Naast deze websites kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld Bol.com. Mocht het nu een beter idee vinden om een eigen wordpress website laten maken. Dan kun je ervoor kiezen om dit te doen bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in wordpress website laten maken. Aarzel niet en begin nu met jouw eigen webshop.

https://web-wings.nl/

De democratie is vandaag de dag belangrijker dan ooit

Het belangrijk dat mensen hun mening kunnen geven over de dingen die zij belangrijk vinden. Deze meningen worden door het stemmen op politici omgezet in beleid. Als jij het bijvoorbeeld belangrijk vindt dat er genoeg woningen worden gebouwd voor starters zoals de meeste jongeren dan ga je niet op een partij als 50plus stemmen die juist meer seniorenwoningen willen bouwen. Voor de oververhitte woning markt zou dit trouwens niet eens zo’n verkeerd idee zijn. Veel starters kunnen namelijk bijna geen koophuis krijgen. Daarnaast zijn de prijzen van huurhuizen ook erg hoog. Hierdoor valt deze nieuwe groep kopers vaak buiten de boot. Het kabinet wilt dan ook graag extra huizen bouwen. Echter, gooien de stikstof maatregelen roet in het eten. Door deze maatregelen kunnen er namelijk niet zomaar huizen worden gebouwd. Dit dient namelijk te worden gecompenseerd. Echter, is deze compensatie bijna niet mogelijk omdat dit op veel verzet stuit zoals we al eerder dit jaar hebben gezien met de protesten van boeren.

Laat je stem horen!

Het is belangrijk dat jij jouw stem laat horen. Dit kun je doen door te gaan stemmen tijdens verkiezingen voor de tweede kamer, de provincie of de gemeente. Tijdens deze verkiezingen kun je namelijk iemand aankruisen die jouw belangen mag gaan behartigen in de tweede kamer, eerste kamer, het provincie huis of de gemeente raad. Elk orgaan heeft zijn eigen takenpakket en neemt dus ook zelfs beslissingen. Alleen zijn sommige organen natuurlijk belangrijker dan anderen. Zo zie je bijvoorbeeld dat de tweede kamer meer rechten en bestuurlijke macht heeft dan bijvoorbeeld de gemeenteraad. Elk orgaan heeft dan ook zo zijn werkgebied. Voor de tweede kamer is dit Nederland. Voor de provincie is dit bijvoorbeeld de provincie Limburg en voor de gemeente is dit bijvoorbeeld de gemeente Amsterdam.

Jij kunt je stem ook vaker laten horen

Dit kun je bijvoorbeeld doen via participatie tijdens burgerpeilingen, debatavonden en buurtinitiatieven. Tijdens dit soort evenementen en raadplegingen kun jij laten horen of je het eens bent met die nieuwe weg die wordt aangelegd twee straten verderop. Daarnaast kan het natuurlijk ook gaan over het nieuwe parkje dat wordt aangelegd in jouw dorp.

https://www.gemeentepeiler.nl/participatie/