Hoe lang een rittenregistratie bewaren?

Veel zakelijke rijders houden een rittenregistratie bij. Dit kan zijn ter voorkoming van bijtelling, dan moet er voor de Belastingdienst worden aangetoond dat er minder dan 500 kilometer privé per jaar wordt gereden. Of er wordt een rittenregistratie bijgehouden van de zakelijke kilometers om deze zo te kunnen declareren. Uiteraard zijn er nog meer redenen, maar dit zijn de voornaamste bij zakelijk rijdend Nederland.

 

Bewaartermijn rittenregistratie

De wettelijke bewaartermijn voor een rittenregistratie is minimaal 7 jaar. Dit betekent dat bij controle van de Belastingdienst u daadwerkelijk van 7 jaar geleden de gereden ritten nog moet kunnen aantonen. Het is dan ook heel belangrijk dat u deze administratie zorgvuldig beheert en bewaart.

Als een werkgever gebruik maakt van een rittenregistratiesysteem, dan is de organisatie verantwoordelijk voor het bewaren van de administratie. Als een werknemer zelf een rittenregistratiesysteem heeft aangeschaft, ligt de bewaarplicht bij de werknemer.

 

Eisen Belastingdienst voor een sluitende rittenregistratie

De Belastingdienst heeft een aantal eisen opgesteld waaraan een sluitende rittenregistratie moet voldoen. Voldoet de rittenregistratie hier niet aan? Dan volgen er zware boetes. Zorg dus dat er in de rittenregistratie het volgende staat vermeld:

  • Het merk van de auto
  • Het type van de auto
  • Het kenteken van de auto
  • De periode waarin u de auto tot uw beschikking heeft
  • Per rit: de datum, de begin- en eindstand van de kilometerteller, het adres van vertrek en aankomst, de route die u heeft gereden, karakter van de rit (privé of zakelijk) en de privé-omrijkilometers als u tijdens dezelfde rit zakelijke kilometers rijdt.

 

Online rittenregistratie is de oplossing

Zoals u bovenstaand ziet zijn er nogal wat eisen die er gesteld worden aan een rittenregistratie. Nu kunt u al deze gegevens met de hand gaan bijhouden, maar dit is een enorme klus met de nodige kans op fouten. Een slimmere en modernere manier is het gebruik van een GPS rittenregistratiesysteem. Hiermee worden alle ritten, inclusief bovenstaande eisen, automatisch geregistreerd die u online beheert. Het enige wat u hoeft te doen is de administratie op te slaan of uit te printen.

https://www.trackjackeurope.com/

Occasion Hyundai i10

Hyundai is de grootste fabrikant van auto’s in Zuid Korea. Hyundai betekent ‘moderniteit’ en niet voor niets staat dit automerk bekend om de innovaties en andere nieuwigheden. De Hyundai i10 kwam in 2007 op de markt en verving de populaire Hyundai Atos.

De i10 is beschikbaar in benzine- en diesel uitvoeringen en sinds 2010 in elektrische vorm

Nadat in 2007 dus de eerste i10 van de band rolde, kreeg de auto drie jaar later al een facelift die het gehele uiterlijk van de auto veranderde. De occasion Hyundai i10 behoort tot wat men de miniklasse auto’s noemt. De concurrentie is voor de Hyundai i10 altijd heftig geweest met onder meer de Citroën C1, de Peugeot 108, de Renault Twingo en de Toyota Aygo. De i10 van Hyundai is beschikbaar met een 4-cilinder lijnmotor en is beschikbaar in uitvoeringen met 3 en met 4 kleppen. Het vermogen van deze kleine maar zeer fijne auto ligt tussen de 68 en 85 PK. De i10 is er in benzine en diesel uitvoeringen en vanaf 2010 is de i10 BlueOn beschikbaar. Dit is de volledige elektrische versie van dit model van Hyundai. En dus zit er altijd een uitvoering bij die aansluit bij jouw specifieke wensen.

Behalve het meest actuele autonieuws ook aandacht voor aanverwante autozaken

In je zoektocht naar een leuke miniklasse auto had je aanvankelijk niet aan de Hyundai i10  gedacht. Tot je dat leuke auto blog las en gewezen werd op dit type auto van Hyundai. Je was meteen overtuigd. Overtuigd was je ook van de toegevoegde waarde van het autoblog. Behalve het meest actuele autonieuws doe je er inspiratie op en lees je ook alles over onderwerpen die verwant zijn aan alles wat met de auto te maken heeft, denk in dat kader maar eens aan laadsystemen voor de elektrische auto.

Wat doet autogarage Aalsmeer voor u?

 

Al dertig jaar zijn wij hét automobielbedrijf voor de APK. Mocht er tijdens de apk een kapot lampje of een slecht ruitenwisserblad worden gevonden dan repareren wij dit direct. De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Bij autogarage Aalsmeer weten ze daar alles van af en kunnen u goed helpen.

Groot en klein onderhoud

U bent bij ons, autogarage Aalsmeer,  ook welkom voor het onderhoud van de auto. Regelmatig een servicebeurt voorkomt mankementen aan uw bolide. Mocht u auto nu toch onverhoopt een keer niet starten, dan komen we bij u aan huis om hier hulp bij te bieden. Hier worden geen voorrijdkosten voor in rekening gebracht. Wij van autogarage Aalsmeer doen  graag een extra stapje voor onze klanten. Daarnaast kunt u ook terecht bij autogarage Aalsmeer voor schadeherstel. Wij zijn als autogarage Aalsmeer gespecialiseerd in schadeherstel. We halen dan, ook weer zonder voorrijkosten uw auto op voor reparatie. En ook de afsleepkosten worden niet berekend wanneer uw automobiel nog te repareren is en u besluit deze reparatie door ons te laten uitvoeren.

Goede service en kennis bij autogarage Aalsmeer

Om al deze werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren worden onze medewerkers met regelmaat bijgeschoold, zodat zij alle keuringen, reparaties, en herstelwerkzaamheden naar tevredenheid van de klant kunnen uitvoeren. Ook vinden wij het ook van groot belang dat leerling-monteurs goed worden opgeleid en begeleid. Daarom zijn wij een leerwerkbedrijf, dit betekent dat er met grote regelmaat leerling-monteurs onder begeleiding bij ons aan het werk zijn. U kunt dus bij autogarage Aalsmeer rekenen op goede service en voldoende kennis van het repareren van uw auto. Komt u langs voor uw reparatie of APK beurt naar de  autogarage Aalsmeer?