In en Out Living
Image default
Aanbiedingen

Alles wat u moet weten over slijpmachines voor de optiekbranche

Alles wat u moet weten over slijpmachines voor de optiekbranche

 

Het overgrote deel van de bevolking ontkomt er niet aan: vroeg of laat moeten de meeste mensen een bril of lenzen dragen om (weer) goed te kunnen zien. Daar waar sommige mensen een bril puur en alleen als fashion item dragen, hebben de meeste mensen een bril met op maat geslepen glazen voor beter zicht. Brillenglazen kunnen op maat worden geslepen met een zogenaamde slijpmachine voor de optiekbranche. In deze blog leest u hier meer over.

 

Waar wordt een slijpmachine voor gebruikt?

 

Wanneer een bril niet alleen voor de sier wordt gedragen, maar echt tot doel heeft het zicht te verbeteren, moeten de glazen op maat worden geslepen. Dit gebeurt met een slijpmachine. De slijpmachine zorgt ervoor dat de brilglazen op de juiste dikte worden geslepen. Hierbij wordt ook rekening gehouden met het montuur waar de glazen in geplaatst worden. In het geval van een heel fijn montuur, kunnen de glazen naar wens extra dun worden geslepen. Dit wordt op zo’n manier gedaan dat het niet ten koste gaat van het zicht en de scherpte.

 

Handslijpmachine versus geautomatiseerde slijpmachine

 

Een slijpmachine voor de optiekbranche is in een handmatige, maar ook in een volledig geautomatiseerde uitvoering te verkrijgen. Bij de geautomatiseerde slijpmachine hoeft u alleen de gewenste parameters in te voeren en de machine doet verder het werk voor u. Hierdoor neemt de kans op (menselijke) fouten aanzienlijk af en worden de glazen uiterst nauwkeurig geslepen. Vaak beschikken dit soort apparaten over allerlei programma’s, opties en eigenschappen voor een perfecte afwerking, ongeacht het soort slijpopdracht.

 

Weco slijpmachines


Bij Optiekvision vindt u verschillende Weco slijpmachines in het assortiment, zoals de E.5, de E.6 en de E.7. Al deze slijpmachines zijn van een hoogwaardige kwaliteit en zijn voorzien van de nieuwste technologieën. Zo kunnen zelfs de meest complexe slijpopdrachten met een enkele druk op de knop worden verwerkt. De machines werken zeer nauwkeurig, snel én efficiënt. De geautomatiseerde slijpmachines zijn erg gemakkelijk in gebruik en verhogen de productiviteit in de optiekwerkplaats. De slijpmachines van Weco zijn dan ook onmisbaar wanneer u uw klanten wilt voorzien van een goede bril die het zicht maximaal verbetert.

https://www.optiekvision.nl